Boktips

Att läsa är viktigt. Det är bara att fråga vilken specialpedagog som helst. Därför följer här ett par boktips!

1: Den gamle och havet - Ernest Hemingway: Den gamle och havet hamnar om en gammal fiskare på Kuba som tappat fiskelyckan. En dag beger han sig långt ut på havet och får en gigantisk spjutfisk på kroken. Hemingway vann pulitzerpriset för boken.

2: Sagan om ringen - J.R.R Tolkien: Frodo och hans följeslagare Sam måste förgöra en ring som den onde härskaren Sauron tillverkat för att förslava folket på Midgård. Längst färden stöter de på många olika faror. Ruggigt spännande bok som senare blivit film.
3: Bröderna lejonhjärta - Astrid lindgren: Handlar om bröderna Jonatan och Karl som hamnar i landet Nangijala som ligger bortom stjärnorna. Där måste de kämpa mot den onde härskaren Tengil och hans drake. Blev film 1977.

4: Staden som försvann - Stephen King: Handlar om författaren Ben Mears som återvänder till sin gamla hemstad Jerusalem’s lot där han märker att vampyrer börjar ta över staden.

5: Pettson och Findus - Sven Nordqvist: Här får vi följa gubben Pettson och hans talande katt Findus som bor på en gård med sina höns. Tillsammans är de med om många äventyr. En av världens bästa böcker!

Samarbetspartners